Vita spetsgardiner.

Snart är Larran sannerligen 'hemma'. Har hängt upp vita spetsgardiner och bytt till nya lakan. Nu behöver jag bara en papperskorg och så tänker jag mig en planch eller två att liva upp mina vita väggar med. Helst gammal fransk känsla känner jag.

Darrar av trötthet, de senaste dagarna känns.
Gick upp kl 7 igår, gick till skolan, morgonbön, frukost, plugg, lunch, hem till larran, bytte om och sen köra ut till Torna Hällestad, red fina Hugo och fixade i stallet, åt en sockerbulle, hem, hängde upp gardinerna, dusch, till credo där Lunds universitets rektor talade, fika, hem till larran, fixade det sista med texttolkningarna, till Af-borgen, sen sittning och sen stod jag i baren på Varglad spexarnas premiärfest. Kom hem vid 04.40.
Gick upp kl 9 idag för att vara i skolan kl 10 och lämna in texttolkningarna, disskusion, lunch, plugg, stiftsmöte.
Livet.
Borde kanske prioritera sömn mer än vad jag gör.
Men jag är glad.
Det var en rolig gårdag och dagens stiftmöte var fint. Antje var där och Jennifer var så duktig och höll en underbar andakt.
Fastnade på vägen hem och samtalade med Lars-Johan och en av prästerna på Larran.
Nu ligger och till sist i min säng. Ska läsa på lite till om Kävlinge och sen ska jag faktiskt sova. Till sist.

Tack Jesus! Tack för mitt liv och tack för alla fina människor i det.

Imorgon blir det Kävlinge, plugg och sen ska vi se på Varglad spexet.


brödkonung eller frälsarkonung.

Skulle börjat skriva detta inlägg för ca 15 sekunder sen, men jag var först tvungen att gäspa - Jättemycket!
Toktrött är nykelordet.
Dess utom lyssnar jag på, oh jag skäms nästan, Doktor Kosmos. Satte på musik som jag tidigare lyssnat på (varför jag lyssnat på det tidigare kommer jag till senare) och gick in i badrummet, så kom en låt som jag inte kände igen men jag älskade den, tittade vad det var - Doktor Kosmos. Denna blandning av politik och naivistisk humor är allt jag inte vill ha i musik, men här sitter jag och lyssnar.

I fredags gick min lilla 'inflyttningsfest' bättre än väntat med tanke på min mage. Mådde faktiskt bra. Det var jag, Pontus, Erik, Martin, Christian och Bella och Beata en stund. Det var tjiv om musik, vi fick alla lyssna på sina favoriter - Varav Doktor kosmos, och mobbning av min apa. På tal om min apa - var är han?

Slutade skriva en stund för att hitta honom. Han var gömd bakom min jacka.

Efter häng i A15 gick vi ner till biblioteket där dansgolvet var - imponerande! Det var fin musik, rök och ljus så det kändes riktigt härligt högstadie. Det var toppenkul. Kvällen gick lite upp och ner men vissa toppar fanns det. När Christian hade på sig min keps, när Martin försökte (ok, lyckades) brotta ner mig, när jag och Erik körde boyband-moves och när jag och Pontus tränade på vår vals och foxtrot. Fina män.
Hela kvällen slutade dock med att vi fick ta hand om en främmande full man, men överlag tackar jag och bugar.

På lördag förmiddag gjorde jag och Bella våra texttolkningar i Buddhism och hinduism och sen åt vi rackarns god lunch. Vid halv 5 körde jag till Veberöd för att fira kusin Linneas 5 års dag, hon har blivit så stor - men hon vill fortfarande bli lyft och lekt med - 5 åring är tyngre än 2 åring, jag lovar!
Även Johan och Emelie hade tagit sig tid från sina juridikstudier och var där, det var kul. Vi bråkade lite om vem som 'kunde mest'.
Johan "Kan du kanske citera denna paragrafen i lagboken?!"
Jag "Nej, Men jag kan citera skriften."

Efter god och mycket mat körde jag in till Lund igen och gick till svärmorsdrömmen och kollade på (blö) melodifestivalen, konstigt att jag aldrig ska slippa. Fullkomligt ointresserad.
Sen kollade vi på Predikanten, en dokumentär om Målle. Det var en mycket vacker film men jag är kluven till herr. Lindberg. Han borde peka lite mindre på Målle och lite mer på Jesus, men han gav flera ödmjuka svar och hade en gripande historia.
Kom hem från svärmorsdrömmen sent.

Satt sen och filosoferade hela natten, hjärtat påpekade att jag var lite 'av' så jag började tänka på mitt liv, det händer mycket nu. Det är sannerligen jobbigt. Har inte själv tänkt på hur mycket det påverkat mig men uppenbarligen har jag tagit åt mig av allt. Märtas operation, mina vänners beskymmer, min hälsa (vill inte ramla dit igen), flytten. Ja, allt.. Får ta mig en tankeställare.

Beslutade under mitt filosoferande att jag skulle gå till Larran idag iställets som planerat Helge And, var tvungen att vara hemma.
Och tack Jesus för det, underbar predikan. Birger körde en tvättäkta Luthersk prediken, fantastisk!
Efter det kyrkfrukost, trevligt och ett hjälpsamt samtal. Sen hjälpte jag till att diska efter, gick och handlade lite, sprang in i Sebastian, hängde med honom när han tvättade, sen åt jag lite annanas (mmm) och nu ska jag laga en massa massa mat! Köttfärs och lax. Dock inte tillsammans.

Oh Guds lamm, ge mig av din frid.

kaskad

Igår var en mycket märklig kväll.. Min mage gör ont i skolan, sen möter jag upp med Hjalmar och det var trevligt och så så jag mår bättre, ju länge tiden går ju sämre mår jag. Vid 20 i 7 går hjamhjam och jag lägger mig i min säng för att vila upp mig innan kyrkan, klockan blir 7 och jag förstår att jag inte kommer kunna ta mig till kyrkan, klockan blir 8 och jag reser mig upp för att dricka lite vatten, då börjar hela min kropp skaka och jag mår galet dåligt, spyr upp allt som finns i min kropp och hela min kropp fortsätter skaka hysteriskt, går och lägger mig, och somnar.
Imorse när jag vaknade var jag trött men mådde bra - har haft lite ont i huvudet idag och det tog mycket av min energi att ta mig till skolan.

Om några timmar ramlar Martin, Erik, Pontus och kanske Lill´Chrill in för att hänga på mitt rum innan Larrans husfest. För att orka med det så ska jag sova ett par timmar nu.

Hela mig min Gud.

Sunny afternoon. Torr om händerna.

Ligger i A15, mitt nya hem. Det är litet men jag trivs.
Har bott här sen i lördags, i lördags var det dess utom första revyträffen där jag träffade mycket roligt folk och sen hamnade jag trevligt värre på karnevejlen, idag var jag ute på ÖT och flyttstädade. Ska bara tvätta fönster, städa kylskåp och ung sen är jag klar! HA HA!
Nu ligger jag här och skriver i min tråkiga blogg, Emelie tjatar.

Någon annnan som tjatar är Pontus - så nu ska jag ha 'inflyttningsfest' på fredag innan husfesten. 'inflyttningsfest' = att jag, Pontus, Erik, Martin och Christian typ ska sitta i mitt lilla rum och dricka vin och äta kakor..
Hade nog helst fått iordning lite mer först.
Typ köpa en rosa papperskorg..mmm!

Man kan ju alltid hoppas att männen i alla fall har med sin blommor - annars blir det inget.

Klar med veckotenta, börjat så smått på texttolkningar, köpt bodylotion och tulpaner, gillar chilinötter, ska ut och laga mat nu och sen ska jag möta Simon på af-borgen..

Håll det förvirrat!

Tack Jesus.

Blott en dag.

Har ont i magen. Skrattat så mycket åt folk på internet. Både vänner och youtube klipp.

Nu såg jag att de dess utom håller på att försöka helgonförklara förra Påven. Dääär ser man.

Världen är allt bra skojig ibland.

Imorgon fyller fina mannen Pontus år. Det ska vi inte fira, vi ska bara vara extra snälla mot honom och äta lunch ihop.

Sen ska jag och Bella rida.

Håll det kort!


RSS 2.0