<3 och sånt där



Max, when you come home..will you tell nice things about us?
-The bull i Where the wild things are är den perfekta mannen.

Helgen har varit fin. I fredags var först jag och Bella (har rökt!) på Nova och tänjde lite på studentbudgeten. Sen på kvällen mötte vi upp med Emelie som kom från K-stad (<3) och hälsade på.
Vi stack direkt till norra fäladen och hem till Pontus och Benson. Inflyttningsfest, och vilken fest sen. Det var verkligen en toppenkväll. Lite krångel men det är förväntat. Mest kul!

Vid 4 tog jag och Emelie en taxi hem.
Dagen efter tog jag mitt täcke runt mig, gick ut i vardagsrummet. La mig i soffan.
"Hej"
E - "Varför har du en höna på armen?"
"Va?"
E- "ja.."
"Pontus målande den, jag målade en bäver på honom"
E- "jaha."

Trött! Senare åkte vi in till Lund där emelie shoppade lite i affärer som inte finns i K-stad, sen fikade vi och sen åkte kvinnan hem. Fina kvinnan.
Efter det gick jag hem till Bella, chillade lite och sen kom Gabbi och hämtade oss så körde vi till Malmö och kollade på "Till vildingarnas land" - Världens bästa bok, vacker film. Gabbi dolde tårarna bra. Isabella småsnyfta. Jag lät det bara komma, grät nog mest av alla på bion när Carol springer ut i vattnet och ylar.
Vacker, sorlig, skrämmande, fin.

Imorse gjorde jag och Bella kyrkfrukost på Larran, det var kul. Erik var ministrant, inte ett steg fel.
Sen kollade jag, Bella och Pontus på "Fucking Åmål" - Jag vill gå på rave!
Sen handlade jag och mannen lite och sen åkte jag hem. Lagade spenat- och fetaostpaj och nu ska jag titta på twilight och sova. Imorgon börjar mitt allvar! Jag lovar!

"I love you so much I could eat you up!"



Det blev inte så illa som jag trodde..

Det blev värre...

Hur fortsätter man andas ett år efter sin farmors död?
När min tradtition säger att hon inte kommer till himmelen då hon inte trodde.
Jag måste tro idag att Gud inte väljer bort sina barn. Inte ens de som flytt hemmifrån..

slutar andas.
nu.

Cobra style

Jamen så var det ju, jag har ju en blogg.

Världens sämsta blogg är sannerligen en dålig blogg. I alla fall är jag dålig som aldrig uppdaterar.
Får citera min goda vän Karin: "det är bara folk utan liv som bloggar".
Sen kanske jag ska slänga in ett citat av Robin när jag ända är i farten: "Jag har hört att livet suger, så det är tur att man inte har något". Sannerligen.

1 + 1 = 2

Vad har hänt sen förra helgen? Jag har börjat en ny termin, läser 125% denna terminen, passar mig bra. Jobbar mig upp mot 200%. Fast jag måste fortsätta ta mig tid till Hannah. Det gjorde jag igår, återkommer till det..
Jag har skrivit kontrakt på Laurentii, flyttar inom snar framtid. Jag har pluggat och insett att andra religioner är roliga att läsa, utom Islam - det är förvirrande. Men jag tycker det är kul hur pass mycket judendomen går ut på att hitta på problem för att sen kunna lösa dessa problem. kul..
Sen har jag fått X antal utbrott på olika teologier och företeelser inom Kristendomen, måste börja lugna ner mig igen. Är inte riktigt mig själv.

De 7.5p jag läser utöver mina 30p är kyrkoarkitektur med Stephan Borgehammar - det är mycket trevligt!
I lördag var vi på exkursion och tittade på kyrkor, det var kallt och trevligt. Pontus var på det humöret så ibland skrattade jag så jag grät och ibland ville jag kasta sten på honom.
Jag fick Borgehammar att skratta åt ett stadsbo-skämt. Det tyckte jag var kul att han gjorde.
Efter vår lilla utflykt ar det av till Larran där jag hjälpte Bella att färga håret, det blev fint. Sen kollade vi på en mycket mycket mycket mycket mycket mycket dålig film! Kärlek 3000, mår illa.

På söndagen blev det kyrka och sen årets första kyrkfrukost, det var mycket skönt att vara tillbaka.
Efter frukosten blev det som tidigare nämnt Hannah-tid. Jag satte mig på wayne's och drack te och läste i 3 timmar. Det var mycket skönt! Dock satt det två småtjejer bredvid mig som var en kombination mellan paradis hotel och fjortis. "asså, när man går i 5:an och röker då är det ju bara grupptryck. Vi går i alla fall i 8:an, vi har en egen vilja!", mår dåligt. Kunde inte låta bli att lyssna och kasta iväg blickar på passade ställen.
Efter min Hannah-tid mötte jag upp Pontus så gick vi till domkyrkan och lyssnade på pastorn, pastorn heter Peter Halldorf. Han inledde med: AMEN AMEN AMEN! Lite märkligt men underbart med en riktig predikan i Domkyrkan - de växer inte i kryptan.
Efter det följde jag och mannen som tar smygfoton med sin mobil med till Larran och åt gröna pannkakor (karamellfärg, man ska ju äta mycket grönt säger alla), glass, fruktsallad, keso och dadelsirap - mycket gott! Satt verkligen som en vante på en kall hand..

Idag har det varit morgonbön och islamundervisning. Köpte en massa fina grönsaker och gjorde laxpytt till kvällsmat. Imorgon ska jag in till skolan och ha pluggdag för jag är en duktig student och sen blir det credo och kanske en öl på Kalmars efter det.

Mitt hjärta slår dubbla slag, jag tappar mina andetag. Ser du inte det?

Frid

ska bara ska bara..

Min tankegång gick nyligen såhär:

"Jag behöver inte städa men jag måste duscha och byta om, det tar väl typ 45 minuter..vad måste jag mer göra innan de kommer? hum..äta kanske..vad har jag ätit idag? oj, två frassepuffar..men jag är ju inte hungrig, vad är klockan? 5, oj. När gick jag upp? halv 9..oj. Ja, jag måste äta."

Är inte det bissart att man glömmer att äta när man inte har en rutin, lömska helger. Men nu sitter jag i alla fall och äter, ska ju dricka mig något glas vin ikväll, då får man inte vara tom i magen.
Jag har visst inte ohälsosam alkoholsyn..strunt.

Innan idag var Carl och Cajsa här, det var trevligt. Snälla som få.

ikväll kommer några av teologerna hit så ska vi ha dansk afton, för det har jag och Isabella bestämt - så så blir det! Pratade ihop mig med Troels och Matti vad man borde göra en dansk afton. Fick en massa roliga tips.
Får se vad folk är villiga att genomföra.

Nu har jag ätit upp!
Så nu ska jag in i duschen och så..

XOXO

Here me roam.

Hela hela dagen har jag haft Magnus Ugglas låt "första gången" på huvudet.
Första gången som du skall falla ner i gråt,
Första gången som du skall tigga om förlåt,
Första gången som du är hopplöst kär.

Vilken dag. Herren var god mot mig denna morgon, han räddade min dag och räddade farmors ring.
Detta fortsatte med ett trevligt seminarie som jag dess värre inte fick ut så mycket av men i alla fall. Ska ha möte med Sara istället. Sen pluggade jag vidare inför dagens omtenta. Ska inte ens uttala mig för jag vet inte men jag tror att det gick vägen, annars får jag ta det.

Men nu är det över och jag kan andas igen.
Efter tentan gick jag, Pontus, Christian och Markus och åt. Behövligt men jag var så trött. Inget vidare sällskap då, men det har jag nog inte varit den senaste tiden, ständigt trött. Känner mig nere och otillräklig på grund av min sömnbrist. Ska tala med Mats om det nu om någon vecka när jag ska träffa honom för att kolla upp min mage. lite rädd.

Innan tentan ringde Svampen mig och sa att jag fått boende på Lauretii, det vore väldigt trevligt och framförallt ekonomiskt att bo där. Med den ekonomin hade jag ju kunnat börja göra roliga saker och börjat äta igen! Riktig mat! Inte bara nudlar och snabbmakaroner. Måste bara ringa jobbiga samtal och fixa med hyror och uppsägningstider.

Imorgon ska jag in till stan och hämta ut lite tentor mm och sen ska jag fika med Anneli. På kvällen vill jag hitta på något kul..och så skall det bli.

Njut av Herrens godhet mina vänner!





Rosa elefant.

Jag är hemma i Lund. Det är galet skönt! Skulle ha åkt igår eftermiddag men efter lite strul beslutades det att jag skulle åka idag på morgonen. Gick upp tidigare än vad som borde vara lagligt när man knappt sovit under natten, klädde på mig i mörkret, sen åkte jag med pappa till Hässlehåla och tog tåget därifrån till Lund.
Steg av tåget med ett stort leende på läpparna.
Älskade Lund. Älskade CTR. Älskade teologkår. Satte mig nere på kåren, kokade kaffe för att det skulle finnas när övriga kursare infann sig.
Prick 10.00 gick jag upp och lämnade in mitt paper. En lättad suck.
Sen gick jag och fina Bella hem till henne och åt nudlar och drack juice. Vi ses inte så ofta längre men när vi väl gör det är det skönt. Hon var fin i sin nya frisyr.
Sebastian kom ner till Akutens kök och pratade jul, credo och film. Han var trött och glad.

Sen gick jag till espresso house och träffade Pontus för en kopp kaffe innan han skulle ta tåget hem till Götet för att fixa leg. Det var mycket trevligt som vanligt. Ska bli skönt att komma in i den gamla rutinen igen där jag träffar männen mer än 1 gång/vecka. Erik har jag inte träffat på närmare 3 veckor. Saknar den kloke mannen.
Jag och Isabella ska bjuda Pontus och Erik på mat och tvinga de att se på bra film om olycksaliga syskon.

Sen gick jag tillbaka till Kåren. Blev lycklig av att på den korta vägen från stationen till ctr träffar jag stora delar av min klass. Mer eller mindre framför ctr träffar jag Jennie, Martin och Stefan. De jag ville träffa helst.
Vi pratade lite vilket slutade med att Martin följde med mig till studievägledaren (som är världens bästa studievägledare) för att fixa in mig på vårens kurs. Sen satt vi, Stefan och Markus och snackade en lång stund.

Nu är jag hemma (<3) och lugnar ner mig. Snart kommer Sven. Imorgon blir det plugg och film med Pontus.

Frid.


Halleluja

Är klar med mitt paper.
Avslutade det hela med "Amen".

Halleluja.

Är det ok att jag är här nu?

Ok, nu sitter jag här än en gång fast jag inte borde. Borde skriva på mitt paper. Inte för att det är stressigt eller så utan mer för att jag vill bli klar så jag får några lediga dagar. Efter jag lämnat in papert blir det ju plugg för NT omtenta. sämst.
Ibland känner jag mig lite sämst, eller inte sämst...mer som att jag är för smart för det jag inte vill göra och inte tillräckligt smart för det jag vill göra. Jag befinner mig i en gråzon. De som tidigare inte funnits i mitt liv - de som inte fått finnas.

Nu sitter jag nyduschad, har ett randigt linne och en röd halsduk, mitt hår luktar av mitt nya shampo, Det luktar inte ros som mitt förra gjorde, mina fingrar luktar citrus av min lotion, funderar på att byta tillbaka till min vaniljlotion. Det är bara i pluggtider man funderar på hur man själv luktar.

Ikväll kommer Emelie, Båtsman och Emil hit. Vi ska dricka kaffe och spela spel. Sen lovade jag Emelie att hon skulle få se paradis hotell - det är verkligen vidrigt. Blev tårögd när Emelie tvingade mig kolla på det igår. Stackars människor, de vet kanske inte hur det är att inte leva på lögner.
Vi borde vara tacksamma över den sanning vi har i våra liv. Även om det inte bara är vackra ord.

Vidare har jag kommit in i en bra rutin där jag går ut en lång runda varje dag. Bäst. Jag och Emelie var ute och gick i skogen idag, och klappade kor. Älskar Rinkaby, småstadslugnet passar mig. Men nu saknar jag Lund och vill dit - ska åka med första bästa tåg så fort jag är klar med mitt paper.

Jag saknar dig, låt oss ses i Lund!

Nu skall jag äta, Herrens frid

nolltio

jag sitter och väntar. men nu är det nolltio istället för nollnio. det betyder att det är 364 dagar tills vi får börja om på nytt. det är lång tid att vänta tills vi än en gång lovar att bli bättre människor.

Jag gillar inte nyår, det dryper av ångest och prestation.
och svartsjuka.

Men min nyårsafton var fin. Var på credos nyårsläger. Det gick väldigt fort! Allt folk, alla nya vänner, all ny kunskap, alla nya tankar.
Utom det faktum att jag har sovit på ett liggunderlag och kaffe på maten var det dåligt med (dock blev det bättre i slutet) har det varit ett fantastiskt kul läger och jag har redan lovat bort mig till nästa läger.
Alla som har det minsta intresse för teologi borde åka på ett credo- eller liknande läger. Tack Jesus.

Årets nyårslöfte: Jag ska inte köpa en kolonilott iår heller.

Men nu är jag hemma igen och är trött.
Lyssna på Antony & the Johnsons. Gör det. Nu! Nu? Ja, nu!

Gud välsigne dig.

RSS 2.0