fniss fniss. -Skratta inte, han är fin.

Trött! Var hemma hos mannen Erik igår. Erik, Bella, andra mannen Pontus och jag då chillade och tittade på Twilight.
Männen uppskadde det inte, kan bero på mina och Bellas glädjetjut.

Hur som helst var det trevligt värre som vanligt.

Utom att jag glömde kolla bussen så jag var kvar till 2.20, kollade på "kocken" vilken var fruktansvärd, som alla filmer som männen väljer är.
Men till min stora lycka tycker Pontus om "Sopranos" så nu blir det snart sopranos-kvällar, GLAD!
Inga mer ledsamma filmer - bara bra sopranos!

Idag har varit en händelserik men ineffektiv dag.
Gick upp så tidigt som min krumma kropp förmådde, började plugga men kollade på Grey´s anatomy istället. Sen gick jag till bussen, kom på att jag glömt min mobil hemma, gick hem för att hämta den, tog bussen in till stan, mötte Helena och Christian och gick för att titta på Alte Kabareen. Det var väldans trevligt och roligt.
Sen mötte jag Bella och Beata och vi åkte till Malmö för att kolla på New moon. Bellas syster och ett gäng andra tjejer var med.
Den var ganska löjlig, lite för mycket seriösa scener och sån musik. Smått besviken. Men jag vill absolut se den igen, men mest för att Jakob är hysteriskt snygg! mumma.
Hannah gilla!

Nu sitter jag i min lägenhet igen. Trött som en indian. Dricker lite juice och ska lägga mig nu. Jättemycket!
Imorgon blir det kyrka, söndagsbakelse, lite plugg och sen hem till Christian.

Livet.
Godnatt.

Frid

Awsome män lista och rödvinsteologi

Vilken dag.
Vaknade som vanligt tidigare än jag behövde, men denna dagen tänkte jag: "om man skulle passa på att duscha?", och det gjorde jag så Ha-Ha!
Släppte precis ut mitt hår så nu luktar hela min lägenhet ros, det tycker jag om.

En annan sak jag tycker om är att min fader är här i skrivande stund. Han sätter upp tavlor och fixar igång min (och/eller Isabellas) TV. Han är en sån snäll pappa, framförallt när vi är ensamma. Då blir han mindre stressad och så bjuder jag honom på kaffe. Det finns inte hemma i Rinkaby.

Innan idag har jag varit på föreläsning och sen åkte jag och Bella ut till Torna Hällestad och red. Kallade för första gången Bågen för "hjärtat" spontant idag. Det är en bra tumregel på att veta om jag gillar någon, hurvida jag kallar personen/hästen i fråga för hjärtat.
Vi red ut i blåsten, mötte ett farligt täcke och Bågen tyckte det var bra att hoppa över vattenpölar, kommer bli intressant att se männen rida - vilket påminner mig om...

...att jag och Bella skrev världens snyggaste "awsome-män lista" idag.
Helt enkelt lite ratificering i vardagen för trevliga, smarta och allmänt bra män.

Imorgon ska jag sova ut lite och sen ska jag plugga, alternativt så ska jag åka in till ctr, eller det ska jag vilket  som - frågan är nog mer vilken tid. Som senast ska jag in vid 1 och möta Bella kvinnan.
Sen peppar jag rödvinsteologi imorgon. Bara känn hur fint det känns i munnen att bara säga det: rödvinsteologi, r-ö-d-v-i-n-s-t-e-o-l-o-g-i. mmmmhum.

På lördag blir det Clara show och New moon i Malmö och Söndag blir det ministrant i kyrkan (Domsöndag<3) och sen fika med Anneli.

Jakobs Gud är vårt beskydd.


Evangelium är inte ett ryskt the

Stress stress stress..
Men just nu tar jag det lugnt, sitter i min soffa och dricker kanel the innan jag ska ta mig in till skolan.
Seminarie, det tycker jag om.

Sen kommer Emelie, Båtsman, Emil, Hjalmar och ANton från Kristianstad. Bella och Beata dyker med upp lite senare. Massiv fika på Stralsundsvägen :)

Igår var det en rolig kväll på credo. Som alltid. "Är de ett par eller?"

Nu ska jag byta om så jag hinner.

Fröken på Stralsundsvägen

..Det är jag det.

Jobbat på bra idag! Kört från Rinkaby, fått in alla mina ting därifrån in i lägenheten, kört till Ikea, ätit köttbullar, handlat, kört hem, kört till Genarp och hämtat mina ting där, handlat lite mat, kört tillbaka, packat in allt.
pjuh.
Tack mor, far och Emelie som stod ut med mig och mina "ohh, jag vill ha en sån, fast i rosa" hela dagen.

Nu är jag hur som officiellt inflyttat på Stralsundsvägen. Är ensam, det är väldigt skönt, och ensamt. Hoppas Emelie får jobb och kommer och bor med mig. Det vore fantastiskt.

Nu ska jag stänga av musiken, men då kommer det att bli tyst.
Titta lite på grey´s anatomy innan jag somnar.

Kom och hälsa på alla! Imorgon ska Bella sova här - då slipper jag vara ensam.

Vår Guds frälsning.

Now you've probably wondered where holidays come from. If you haven't I'd say it's time you begun.

En månad och 12 dagar till jul. 12 dagar innan jag börjar planera jul.

Lömska lömska vaccin! Ligger hemma med feber och mår skit. Min vänstra sida krampade hela natten, helt slut när jag "vaknade" så jag har verkligen bara degat idag. Skulle ha läst minst 60 sidor och packat mina grejer här i Genarp. Men ack ack.

Sämst! nej nej, För evigt sämst!

Det mest produktiva jag har gjort idag är att jag öppnade dörren och hjälpte den oh så söta pojken som kom och levererade Bette och Hans nya soffa. Den är svart och stor.
Soffan då.

Imorgon blir det skola (om jag så blir förlamad i min vänstersida) och sen ska jag till TH och rida fina Bågen. På natten ska jag sova hos Bella så vi kan vara duktiga och gå på ortodox galej på Larran. Sen ska jag hem till rinkaby, packa alla mina saker och på söndag flyttar jag. Glad, jätteglad!

Nej, vem försöker jag lura? Jag har planerat jul länge..

Kids, don´t do drugs!

"Vilken hand skriver du med?"

Hur blandar du?

Var som tidigare nämnt i K-stad idag och vaccinerade mig, rock och roll! Eller, rättare sagt var det ganska så mesigt. Sticket kändes knappt. Men det var på ett sätt kul att vaccinera sig för det var kändis-spaning i östermalmskyrkan! Träffade först min barndomsvän Sofie som satt i fika rummet (dit jag och min syster direkt lockades av kaffedoften) och sen kom Johanna och Martin fram till oss:

Hannah: Martin, du är helt röd över ögat! Vad har hänt?
Martin: Allergi.
H: Men, nu hade du ju chansen att briljera med att du typ varit i krogslagmål..
M: Damn, fråga mig igen! (pekar förbrilt på sitt öga)
H: Martin, vad har hänt med ditt öga?
M: huh, du skulle sett den andre killen. hehe.


Efter det gick vi in i "väntrummet" och där hittade vi Kik och Mandy, Maria och Jennie kom strax därpå.
Sen när det var min tur står plötsligt en annan barndomsvän där, Mathilda. Som jag inte sett på närmare 5 år. Galet.
Sen stack tanten med dålig andedräkt mig i armen, jag satt still en kvart och sen gick vi i samlad trupp till Fenix och åt. Fina lillasyster Märta bjöd sin fattiga storasyster på kvällsmat.

Tåg till Lund, mötte upp med fina Bella som också varit duktig och vaccinerat sig idag, sen gick vi på svaga men beslutsamma ben till AF-borgen för Credo möte! Stefan Gustavsson talade - Bra man! Gillar honom kan man lugnt säga.

Fick träffa Pontus med, det var härligt. Glad att männen är hemma igen. Dess utom fick jag en sån fin present! Han hade med ett kort på Maria och Jesus till mig från sin mormor Elsa-Katarina!
Så fint!
Hon hade målat det själv (!) och skrivit: Till Hannah från E. Katarina. Och ritat ortodoxa kors. Jag blev så glad.

Fick en till fin present idag: En kylskåpsmagnet som Sara köpt till mig i Istanbul. Maria och Jesus prydde även denna fagra pinal.

Imorgon blir det plugg hela dagen, och förhoppningsvis lunch med Bella och männen. De gör mig så glad!

Låt Jesus vara ditt vaccin, och oavsett hur du väljer att göra angående vaccinet: Lägg ditt liv i Guds händer.

All the King´s horses

Vilket liv det är man lever. Ena dagen skiner solen och man känner hur skoskaven börjar blöda. Nästa dag duggar det och kaffet är slut. Och onsdag morgon öser regnet ute och du får krama om någon du gillar.

Hur som sker förändringarna i mitt liv hastigt.

Om mindre än en vecka flyttar jag in på Stralsundsvägen. Ska trots allt bo själv. Ska leva med mina blommor och min musik. Ska baka och plugga hela dagarna.
Tog tag i mitt liv lite och gjorde en adressändrig precis.
Nu sitter jag inne på IKEA´s hemsida och tittar på matsalbord. Vill väldigt väldigt gärna ha Henriksdal stolarna med rosor på. Kommer dock bli lite väl för min tunna studentplånbok, för att inte tala om nu när jag ska betala massiv hyra själv..Jag är glad att jag har snälla föräldrar som hjälper mig.
Men frihetens sötma kommer bli att få ha en kristallkrona över mitt matsalbord - lite av en barndomsdröm. För det var en kvalitetsstämpel på prinsessorna - hur många kristallkronor de hade.

På seminariet idag frågade Jakob vilka som läst alla tre böckerna. Det var jag en en annan liten trist mus i ett hörn som räckte upp handen - jag är officiellt en nörd. Alla andra är coola och gör roliga saker på helgerna - jag sitter hemma och blir lite väl exalterad av att läsa Martin Luther.

Tur för min mentala hälsa att jag har roliga saker inplanerade de kommande helgerna - annars hade jag blivit tokigt!

Morgondagens schema lyder som följande: Upp tidigt, ta en tidig buss, gå på det tidiga seminariet (ser ni den röda tråden?), ta tåget hem till K-stad, vaccinera mig (galet onödigt då jag redan mer än sannolikt har haft svininfluensan, men för pappas skull), sen ska jag tillbaka till Lund och, om Gud vill, gå på Credo. Vill så gärna träffa männen! Har inte sett de på närmare en vecka. Jag och Bella sa till och med "jämmer och elände" i sömnen. Saknade!

Nu ska jag förbereda mig mentalt och sen ska jag titta på film.
Imorgon blir det slag och riktiga kramar!

Om du vill bli älskad, älska själv!




tjejen som alltid har disk i vasken, musiken i huvudet, smärtan i kroppen, kärleken i hjärtat och kaffet nybryggt

Dagen rubrik var så en god vän från Linköping beskrev mig en dag i stallet.
Jag kan minnas att vi precis kommit in i min stuga för att äta lunch. Klockan var mer än vanligt eftersom hovslagaren hade varit där den dagen. Det låg närmare en halvmeter snö ute och jag hade kaffefläckar på min ullkofta eftersom Veronica fått mig att skratta hysteriskt under 10 fikan. Jag hade planer på att gå en runda med Nakazch och städa höloftet på eftermiddagen.

Det var enkla tider.

Mitt liv spenderades med hästarna och i goda vänners sällskap. Detta var tiden då jag uppfylldes av beslutsamhet att verkligen ta tag i mitt kall och börja studera teologi. Detta tackar jag Martina för, våra samtal om Gud, Jesus och livet kunde få mina ögon att tåras. Denna söndag skickar jag all omtanke och kärlek till Martina.

Denna söndag har jag varit produktiv, gick upp i tid för att läsa det sista ur Augustinus som jag inte orkade med igår. Sen har jag städat mitt rum här i Genarp, passade på att kolla lite vad jag ska ha med mig till ÖT, nu när jag flyttar om en vecka (återgår till självständighet).
Jag ska inom en mycket snar framtid läsa det sista ur Tillich - the courage to be, och sen, om Gud vill, ska jag börja läsa en (direkt) icke skol-relaterad bok: Tron allena av Bo Giertz.

Dagens tips är två små ting som ligger mig nära hjärtat: Smith´s Lip Balm - minted rose. Får mina höstiga läppar att le. Mitt andra tips är en kvinna i min smak: Joss Stone, framförallt "Colour me free". Höll mitt humör uppe när jag städade.

Nu kommer snart morfar Bertil hit så ska vi fika, tänkte vara klar med Tillich då så nu ska jag återuppta min dag.

Tack Herre; i vars hand både vi och våra ord är.


Eriks anteckningar.

Idag är en dag som går i Augustinus och förhoppningsvis litte Tillich tecken. Ska nämligen studera hela dagen..
Sitter med Bella på Larran och har precis satt i mig ett kopp te, fönstret är öppet så jag liksom alltid lider oavbrutligt av frusna tår och händer. Måste hitta mig en filt eller strumpor med värmeslingor.

Isabella som fick lånna mannen Eriks böcker har därav även hans anteckningar, och de är så att säga lite över standard.. Jag köpte min bok, och den har kaffefläckar, slarviga understrykningar och osammanhängande anteckningar. Men det kommer nog bli bra.

Mannen Erik och mister man Pontus är uppe i götet på konferens. Hoppas de gör förundersökningar inför vår kommande roadtrip - allt för Stellers sjöko.

Nu ska jag ta tag i mitt liv, men först vill jag poängtera mitt överdriva engagemang i bloggen. Trodde inte att det skulle bli såhär - It´s a drug kids.

Jesus loves you.

Ja, jag känner två som ska bli prästvigda, de var ju iofs män då..as

Mannen som yttrade ovanstående må vara utvecklingstörd, men det är tradigt hur som.

Kvinnor skall tiga i kyrkan, mjo enligt Pauli brev. Var det Paulus som dog för oss på korset kanske? NAJ NAJ! För det var Mannen JESUS! And he loves me!

Dagen började tidigt i Torna Hällestad, red på Jacken igår så det blev övernattning på landeT! Igår gick jag och kvinnan och la oss halv 9, och hade en utläggning om hurvida det var OK om vi somnade. Beslutet fattades: Ja.
PÅ morgonen blev det god frulle och sen djurandes till bussen, dock hade vi missat den om vi inte liftat, jadå.
"Hannah hur liftar man?" - Isabella. "TUMMEN!!" - Hannah.
In på CTR, fick överantränga oss för att få ut papperna (le mot biblotikarien) och sen satte vi oss i tysta salen och köttade heliga Birgitta. Kul sen att ingen annan gjort övningen.

Lunch hos Linn på saluhallen, trevligt och gott. Saluhallen - dagens tips, toppen! (hoppas ni fattar)
Sen blev det skoshopping då hunden hade tuggat sönder mina älskade stövlar, ledsen. Ska döda Tassa.

Sen blev det en snabb återhämtning i domkyrkan och sen CTR igen och KÖTT! Duktiga studenter.
Fredag? Va? Läsa Augustinus, jadå.

Nu sitter jag, Linn och Isabella på Larran, fått mat i magen och förbereder mig mentalt på Kent (PLÄD!)
Sen blir det två män och film, glad.

Stay in school kids!




Jag vill dö/ Jag vill döda

Jag ska döda Isabellas hundar, orkar inte mer! De har varit oerhört sär inatt!! Väkt oss med jämna mellanrum, hela natten! Vill VERKLIGEN inte mer. Sjukt trött. ARG!

Frukost med Nutella, hallonfil och en massa kaffe - Glad igen.

"Jag kommer aldrig glömma mitt första blogginlägg"

Detta sa då Isabella, men jag menar. Jo, det kommer jag nog. Jag är inte så awsome på det här med elektronik (stavas det ens så?).

Vad ni kan förvänta er av min blogg är ett den kommer att vara sämst och att den kommer handla om en teologstuderandes liv i staden Lund.
Det blir banne mig inte bättre än så!



God bless /Hannah

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0