Love lockdown

Dagen har varit typ..nej. Inte alls. Inget jag skulle få gjort blev gjort, typ plugg och städning. Istället har jag skrivit viktiga brev, dansat, ätit saffransgifflar och packat.

Jag har packar för imorgon åker jag till Malmö för Credos nyårsläger. Det ska bli väldigt trevligt. Jag, Pontus och markus ska dit. Ska möta de på Malmö-station imorgon, Imorgon! Som jag längtat. Mina vänner hemma i K-stad i all ära, men det ska bli skönt att återvända till männen i Lund.
Det insåg jag igår när Emil fes mig i huvudet när vi kollade på film - det var sjukt! Där sitter man och myser med en kopp julkaffe och så blir man fesen i huvudet. Vad hände? Dess utom av världens sämsta mage.
Jag levde ett år på stuteriet och fick vara med om både det ena och det andra i dålig lukt-väg som inte påverkade mig men detta var inte ok.

Ingen av männen i Lund skulle göra så mot mig.

nu ska jag som vanligt knäcka mina fingrar och sen ska jag läsa lite i min bok. Imorgon blir det plugg, in till stan med emmelisan, köpa liggunderlag och sen tar jag tåget till malmö..

God fortsättning alla!

Ha nu en riktigt fin jul..

Julafton - finns det något finare? Vaknade tidigt som vanligt för jag var helt inställd på min julaftons tur med Gobbe. Detta var första julafton utan min häst. Jag vet att jag gjorde rätt som sålde honom innan jag började i Lund men idag hade en galopp i pudersnön satt ett ännu större leende på mina läppar..
Klädde på mig, åt frukost, läste julevangeliet för mamma och Märta, fixade det sista innan släkten kom och sen åkte vi till Viby för julbön.
Moster, Björn, kusinerna och morfar hann komma precis innan vi åkte. När vi kom hem åt vi lutfisk med potatis och tomtesås. En återkommande faktor på jullunch bordet sen mamma började jobba i Norge är bacon. Ett hett tips faktiskt, norrmännen vet hur man fixar sältan.
Sen blev det den vanliga rutinen: gröt, kalle anka, julklappar, julbord. Härliga, underbara rutin. Denna rutin har ett annat namn - tradtion, och jag älskar traditioner. Det är så fint.
Mina klappar hade ett tydligt tema detta året. Ett kors, en bibel, böcker och en hel del annat. Lite ovant att inte få något hästrelaterat..Men jag tror att jag själv ska köpa något till Bågen. Kanske lite godis eller ett nytt skritt-täcke..? hum.
Nu är alla klappar utdelade och jag är helt slut efter att ha lekt med mina småkusiner och hunderna hela kvällen. Nu vill jag mest dricka kaffe och titta på harry potter och halvblodsprinsen.
Anmälde mig precis till en tävling. Man kunde få chansen att få åka till Göteborgs horseshow och få blogga därifrån. Det vore awsome!
Checka in det:
<a href="http://www.libresse.se/ghs-vip-bloggare"><img src="http://www.libresse.se/upload/MarketActivities/Campaigns/HorseShow2009/Blogger/badge_blogg.png" border="0"></a>

Imorgon kommer mer släkt hit och så måste jag hinna plugga lite. Komma igång i alla fall! Ska ha läst ut mina böcker innan jag drar till Malmö för credos nyårs läger. På kvällen vill alla ha ut mig på krogen. Vart tog det suget vägen?
Ära vare Gud i höjden och fred på jorden! GOD JUL!

snesträck hemma

Jag har en fjäder i håret, ett leende på läpparna, dåligt batteri på datorn och ett lila paket på min byrå.
Det går bra nu. Jag är glad.

Släpper alla gamla agg och glömmer din dumma kärleksförklaring.

Fred

Lita på mig, börja med det..

En röd tråd i mitt bloggande är att jag alltid är trött. Alternativt att jag flyr från plugg, men jag antar att det är en annan typ av trötthet.
Vad jag ville komma fram till är att jag är trött.

Igår hängde jag med de närmaste vännerna.
Började med en fika på Fenix med Båtsman och Emil. Fager och Skugge kom och sen även Emelie. Det var riktigt trevlig. Båtsman hade en lång utläggning om varför paradis hotel och ullared hade samma grundkoncept..Han lyckades inte övertala någon. Knappt sig själv.

Sen åkte jag och Emelie hem till mig och åt. Gustav kom hem, han har längre jullov än mig. fusk.
Vi åt och sen gjorde jag och Emelie oss klara och åkte in till stan för en vad som var tänkt chillkväll. Började hemma hos Jeppe. Fina lille Jeppe. Det var vi tre, Båtsman, Emil (som var väldigt överförfriskad redan när vi kom) och så en jättetrevlig filur vars namn jag inte kommer ihåg, Niklas?
Vi hade en tävling vem som kunde hitta sämst låt som alla ändå uppskattade. Ni vet när man sitter och diggar till en låt, kommer på sig själv, skäms, fortsätter. Vinnaren blev Miley Cyrus med party in the U.S.A. Blivande klassiker.
Sen gick jag, Emelie och Båtsman till, hör och häpna, MUF-lokalen. Det var sjukt! Folk skrek när de fick se mig. Alla frågade var jag varit och alla hade fina kläder på sig. Killarna hade kostym och tjejerna hade små söta klänningar och mycket glittrigt smink. Jag hade en rutig skorta och rufsigt hår för mitt balsam är slut. Jag hör kanske inte hemma där längre, men det var jättekul att träffa ens gamla vänner. Pelle och Fredde och hela ligan.

Vi var där en ytterst kort tid innan vi tog med oss Monk och drog vidare. Gick till hässle av alla ställen. Tänkte att eftersom klockan var över 12 hade alla 17 åringar gått vidare till Class för att trycka sig mot varandra..Det stämde. Det var inte mycket folk där, den första jag ser var Sheriffen. "Nu kommer vi!"
Han hängde efter resterade kväll. Emil körde på Ladyboy and childman hela kvällen.
Sen ville jag gå till Harrys men alla ville dansa på Banken. Det passade inte min studentplånbok, men eftersom det var viktigt att jag var med och dansade så betalde mina fina och envisa vänner mitt inträde.

Banken var köttigt! Vi dansade ständigt. Dess värre var det "alla trycker sig mot Hannah" kväll. Men några onda blickar senare fick jag dansa med de jag ville. Fint tillfälle under kvällen var när Jeppe kramar mig och säger "Hannah, om du vill får du vara min vän". Mycket kärlek.
Blev kallad snygg av en göteborgare - alltid trevligt för egot. Kolla: man kan ha rufsigt hår och inget glittrigt smink och ändå vara snygg. Ännu ett argument för att jag inte vill använda platttång och ögonfransböjare.

Oj, detta blir ett jättelångt inlägg.

Idag gick jag upp jättetidigt. Bakade pepparkakor. Brände mig ganska illa på plåten så efter ett tag satt jag mest med handen i ett glas isvatten. Men det blev pepparkakor i alla fall.
Sen tog vi på oss varma kläder och åkte till Österslöv kyrka, mötte upp med alla andra och sen åkte vi ut i skogen och högg oss en gran. Hittade en ganska fin gran. Jag ramlade typ 8 gånger, slog mig igen, lömska snö.
Grillade korv och lekte med Axel.
Sen åkte vi hem till oss och fikade på tindra och nybakade pepparkakor.
Fint.
Nu sitter jag och väntar på att mamma ska bli klar med maten som jag slapp göra idag.
Ikväll ska vi kolla på film, nämligen Inglourios Basterds! Vill nu.

Frid över er och era nära.

kan man gifta sig med en vit kofta?

Oj vad mycket snö det är ute. Om man befunnit sig i ett annat landskap hade man kunnat åka skidor. Men detta är skåne, här är det platt. Det är lite av ett skämt att det snöar såhär mycket i skåne.
Mamma sa precis "imorgon ska det snöa hela dagen" - Som sagt: lite av ett skämt.

Mamma sitter bredvid mig, hon pillar med sin iphone och muttrar på Tiger woods. Vi har druckit te och pratat ikväll. Känns fint att vara hemma.
Suttit i telefon med bröstmusklen Pontus ett bra tag nu, han spelade som vanligt sitt märkliga spel men lyckades på något vänster låta mer fokuserad än vad han gör annars. 
Innan dess åkte jag inom Banken och träffade Båtsman och Emil. Emil spelade och sjöng, han spelade änglahund - det var så fint! En bugaklapp på den!
Några tjejkompisar från gymnasiet var där - de hade inte förändrats. Ett dugg.

Har köpt mina julklappar och planerat mina kommande dagar.
Nu ska jag gå och sova - för jag har en massa viktiga samtal att ringa och ett paper att skriva lite på imorgon.
Mamma har köpt nya lakan och bäddat min säng, hon är en fin mamma.

Jesus walks with me.


Krångel, idelt krångel.

Allt detta krångel under vintertid.
En bra tumregel i mitt liv är att när det blir kallt blir det också sämre tider.
Ju kallare det är ju mer krångel kommer min väg.

Några av mina närmare vänner har dess utom en jobbig period nu, er ber jag för ikväll.
Ni är bland de finaste vännerna jag haft.

Vissa andra vänner var inte så fina som jag trodde. Trodde jag hade hittat fina vänner, men för mig räcker det inte med vänner som bara är ens vänner när det passar dem.
Detta gör mig lite ledsen och än en gång står jag ensam på trottoaren och tittar på när snön faller.

Nu sitter jag i min lägenhet som jag verkligen trivs i, trots att det står fel datum på mitt p-tillstånd. Fick en arg lapp som sa att jag skulle flytta min bil omgående! Det hade förstört denna dagen om den inte redan hade varit nedstämd. Det bästa med denna dagen var att de bytt namn på min dörr till slut. Där står nu H. Skoglund.
Annars har dagen varit rätt dyster.

Nu dricker jag mjölk ur paketet och skriver i min tråkiga blogg.
Imorgon ska jag flytta min dumma bil, plugga och anmäla mig till bibelläger över nyår..

1 kor 13:1

Låt mig vara kvinna eller låt mig vara, kvinna.

Jag vill inleda med att säga att jag inte är helt bekväm med att folk uppenbarligen läser mig blogg - är nog helt enkelt inte bloggmaterial..

Fast jag måste väl vara ärlig, jag gillar min blogg. Den ger mig en anledning att fly från plugg och liknande..

Dags att kolla på Dr. Horrible och sen sova. Tenta imorgon. Sen credo.

Oupplösligen förenade utan sammanblandning..

30 cm pannkakor

  


Var så trött att jag kunde ha vikt hädan när jag satte mig på bussen idag. Anneli såg helt förtvivlad ut när hon såg mitt förtvivlade ansikte och kallade mig destruktiv som inte låg hemma och sov. Men jag skulle banne mig plugga! Drack kaffe och satte mig i datasalen. Fick det jag skulle ha gjort gjort i alla fall.
Tack Anneli för stod med ord, Martin med skratt och Jennifer med förstånd.

Gårdagens bravader inledes med att jag kände mig lite nere, mycket att göra och jag vet inte riktigt längre var jag har folk. Andra dagen med kårdagar blev lyckad, det har varit två roliga dagar. Vi gjorde det fint ihop! Hur som var jag trots det lite nere så när Pontus ville dra med mig till Markus lät jag honom med hopp om att en liten öl skulle hjälpa.
När vi kom till Markus var det han och två andra spillivinker där. De var jättemärkliga! Vi spelade beer-pong och min sexualitet blev ifrågasatt då jag hade bollsinne. Tror de kände att deras manlighet blev hotade eftersom jag vann! segern satt fint.
Markus med sina märkliga vänner drack mintu och jag och Pontus drack folköl - ekologisk. Det är fint!
Vi lyssnade på mycket blandad musik och hade det väldigt trevligt. Förvirring och allt. Jag fick ha på mig en hatt och en kommunistuniform, måste säga att jag gillade det.

Sen traskade vi vidare till Ariman, där möttes vi av pingstvänner, moderater och en närmare däckad märklig vän. Jag, Markus och Pontus körde vårt eget race lite. Gick in i ett flow och pratade "överklass" och homo-skämten flödade. Det var faktiskt jätte-trevligt. De gjorde att mitt nedstämda humör byttes ut mot ett stort leende.
Tog mig till och med en lite ciggaret - rackarns trevligt. Men det är helt allvarligt slut med det nu, så det inte blir "men en liten till skadar inte"..

Vem är inte ful i 60 watts ljus?

Hade glömt min mobil hos Markus så det blev till att gå en massa under kvällens senare timmar.
Allt detta slutade med att jag var trött och blev kallad destruktiv.

Pluggade fram till halv 3 och sen tog jag bussen till Torna Hällestad och red på lilla fina Bågen. Det tar tid men det är värt det för han är så mysig..
Sen bjöd snälla Sammy mig på fetaost och spansk skinka som de tagit med hem från Spanien.
Kom hem för ett litet tag sen, har diskat och insåg att jag hade snart utgångna ägg så jag gjorde pannkakor - en MASSA pannkakor. Ett berg på 30 cm. Välkommen du som kännder dig manad att komma till stralssundsvägen och äta dig mätt på pannkakor. Ta med sylt bara.
Nu ska jag ladda upp de sista bilderna från kårdagarna och sen ska jag faktiskt ta mig friheten att sova utan vidare plugg. Måste få sova.

Imorgon blir det st. Laurentii, Pontus ska vara ministrant och Erik ska leda förbönen, och sen plugg hos fina Anneli - hon hjälper mig mycket med mina funderingar kring livet. Frispråkig och pekar ut mina brister på ett sätt som får mig att tänka efter - hon kommer bli en fantastisk diakon!

Jesus - sann Gud av sann Gud


Alla skall bli ngt, ingen är ingen speciell

Fasta; dag 2, förvirrad.
Vimsade mest runt. Började läsa -  såg en fin färg - slutade läsa. Märkligt att hunger kan sätta hjärnan ur spel så kopiöst. Efter ett tag när jag (högst troligt inte) skulle bli seriös sa Martin: "Hannah, nu går du och jag ner och dricker kaffe". Kaffe är alltid en bra idé - dagens sensmoral. Det slutade hur som med att vi satte oss nere på kåren och drack mer än en kopp. Sen kom lite mer män, ständigt detta överflöd av testosteron - och jag. Men jag trivs, det är mycket trevliga män jag har att göra med på teologen.
minus dialekt mobbning.

Fasta; dag 4, humörsvängningar.
Har bytt måltid för fast föda till lunch. Kom på att jag fick energi av maten och det kunde ju vara bra att ha när man pluggar istället för när man ska sova - klokt.

...När jag skulle städa för någon dag sen så ramlade en av mina gamla kepsar ner i huvudet på mig - nostalgin fick mig att sätta på lite old school Eminem. Man borde kanske damma av baggy-jeansen? Kan man matcha det med en blommig klänning? Om inget annat vore det orginellt.

Nu på kvällen har det varit Larran. Trevligt som vanligt men jag måste säga att nog får vara nog med dessa dumma kommentarer - nyp av gäddhäng var effektivt.
Ligger vidare i min säng och ska inom en snaaaaar framtid sätta igång med en liten tidslinje var tanken. Inte lika stressad längre inför tentan. En bit kaka (typ).
Ska på morgonmässa i Domkyrkan och sen till Ctr för plugg. På kvällen var väl ännu längre vidare att man skulle festa. Det känns abitiöst - men möjligen nyttigt?

Nästa vecka blir det en massa kul. Tenta (kul). Credo nobelmiddag. Ost och vin-dag men bakning. Matlagning med öl. Julfest. Sen ska jag börja en ny kurs med KG Hammar som lärare, kan bli spännande. Inga högre förväntningar måste jag erkänna - men han ska få sig en ryggdunk och ett leende innan julen bryter sig in.


"Det är barmhärtighet jag vill se, inte offer." Matt 9:13


AHHHH

Skrev ett jättefint och jättelångt inlägg innan. Men som vanligt vill inte elektronik. Ska flytta till en Ö där man inte har någon form av nymodigheter! Språket skall knappt vara uppfunnit - urdgvjayj!

RSS 2.0